Några tankar om dagens kris…

Vi tycker det är så tufft att se att det är folk som arbetar i besöksnäringen eller som artister, skådespelare och kulturarbetare som drabbas värst i denna kris. Det känns så orättvist eftersom det är folk i besöksnäringen och artister/Skådespelare som erbjudit oss andra så många glädjeämnen och det är våra äldre som har byggt upp vårt samhälle. Vi har så mycket att tacka dem för.

Våra äldre har också betalat skatt i hela sitt liv och faktiskt byggt upp vårt samhälle. De har också uppfostrat oss och offrat mycket för att vi skulle få det så bra som möjligt, Det är tufft att se just de drabbas hårdast nu, Våra egna föräldrar ser sin vänner splittras, där en bor hemma och den andra på sjukhem. Maken får i klartext veta att han är bara välkommen om hon är i livets slutskede. Hon är dessutom redan väldigt sjuk. Det är tufft att se och höra!!

Till sist ikväll vill vi ge några tips till er som driver en bar eller är artist.

1)  Räkna på era fasta kostnader varje månad. Vad det kostar att hålla er igång utan några gäster eller någon publik.

2) Räkna också på vilka intäkter ni skulle få om baren eller lokalen var full .

3) Räkna också på hur många kvällar ni går miste på under denna tid.

Allt för att vara förberedd när ni skall prata med arrangör, hyresvärd, myndighet eller kommun. Vi tänker så mycket på er.

Till sist vi vill tacka båda våra äldre samt alla i besöksnäringen och Artister/skådespelare för allt ni gett oss genom alla år!! Självklart vill vi också tacka alla som jobbar i vården.

(Dagens ris vill vi ge till Stockholm stad och trafikkontoret som låter stans parkeringsvakter och trängselavgifter löpa på som vanligt mitt i denna kris. Det ger oss en besk eftersmak i munnen av stadens empati och förståelse hur människor drabbas i Stockholms stad.)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *